DE ROERDOMP

Geslaagde vrijwilligersdag 2014 natuurgebied Kluut-2 (nu De Roerdomp)

Enthousiaste buurtbewoners en natuurliefhebbers steken de handen uit de mouwen

 

Profiterend van een prachtige nazomerdag hebben 15 vrijwilligers op zaterdag 27 september 2014 onder leiding van boswachter Ron van Velzen van Recreatieschap Spaarnwoude in het zuidelijk deel van het moerasgebiedje Kluut-2 hard gewerkt aan het beheer. Om het gebied aantrekkelijk te houden voor watervogels en andere ‘natte’ dieren is het nodig dat de spontane wilgengroei gestopt wordt. Zou er niets gebeuren dan zou dit natuurgebiedje tussen Halfweg en de Westrandweg binnen enkele jaren helemaal dichtgroeien. Met de voeten stevig in de klei gingen de vrijwilligers aan de slag met scheppen, zagen en snoeischaren. Van het vrijkomende materiaal werden broedhopen gemaakt voor ringslangen, salamanders en andere kleine dieren.

Deze vrijwilligersdag was een initiatief van een bewoner van de Osdorperweg die het niet alleen nuttig, maar vooral ook leuk vindt om iets bij te kunnen dragen aan een betere woonomgeving. En die verbetering was ook op een andere manier duidelijk te zien: er werd ook afval verzameld en dat leverde vier vuilniszakken vol met blikjes, plastic flesjes en andere rotzooi op. Vanzelfsprekend voor natuurliefhebbers werd het afval gescheiden afgevoerd.

 

Moe en voldaan over de zichtbare resultaten spraken de vrijwilligers af om deze actie elk half jaar te gaan herhalen.

 

Deze vrijwilligersdag werd samen met het Recreatieschap Spaarnwoude georganiseerd en werd financieel mede mogelijk gemaakt door ‘Betrekken bij Groen’ van de provincie Noord-Holland, een programma dat vrijwilligerswerk in natuurbeheer en natuur- en milieueducatie stimuleert.

 

Zo was het en zo werd het

(klik op de fotootjes)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor andere foto's van de vrijwilligersdag